Zarząd Fundacji

Zarząd Fundacji jest ciałem kierowniczym. Do jego wyłącznych kompetencji należą wszelkie decyzje związane z wydatkowaniem środków zgromadzonych na koncie Fundacji, jak również decyzje w sprawach przebiegu akcji społecznych, funduszy i innych programów realizowanych przez Fundację. Poszczególni członkowie realizują na stałe opisane niżej działania. W skład Zarządu Fundacji wchodzą następujące osoby:

1. Jerzy Natkański. Dyrektor Fundacji. Do jego kompetencji należy: kierowanie pracami Fundacji, zwoływanie i przewodniczenie zebraniom Zarządu, prowadzenie biura Fundacji, obsługa kont bankowych Fundacji. Był sekretarzem generalnym i viceprezesem Polskiego Związku Alpinizmu.Uczestnik wielu wypraw w Himalaje i Karakorum, w tym wypraw zimowych na Nanga Parbat, Netia K-2, i Makalu. Wszedł na Gashebrum II i Broad Peak. Pracował w Komisji do Zwalczania Dopingu w Sporcie.
kierownik wypraw unifikacyjnych i przygotowawczych Polskiego Himalaizmu Zimowego na Manaslu /2012/, Dhaulagiri /2013/, Broad Peak Middle /2014/, K2 /2016 i 2017/.

2. Michał Bucholz. Zastępca Dyrektora Fundacji. Wspomaga Dyrektora w realizacji spraw związanych z obsługą konta bankowego Fundacji. Służy cennymi radami z zakresu prawa i księgowości. Wspinał się w Tatrach, Hindukuszu Afgańskim, Andach (Cordillera Huayhuash ),masywie Kilimandżaro i Himalajach. Od kilkudziesięciu lat działający społecznie w strukturach PZA, Fundacji Kukuczki i PTTK. Od 2004 roku jest vicedyrektorem zarządu Fundacji Wspierania Alpinizmu Polskiego im. J. Kukuczki

3. Hanna Wiktorowska. Również wspomaga Dyrektora  w wypełnianiu jego zadań; posiada ogromne doświadczenie będące skutkiem wieloletniej pracy na stanowisku Sekretarza Generalnego oraz szefowej biura Polskiego Związku Alpinizmu, jak również na stanowisku Dyrektora  Fundacji. W obecnej kadencji członek Sądu Koleżeńskiego PZA.

4. Artur Paszczak. W przeszłości członek zarządu, od wielu lat członek komisji roboczych PZA (Wspinaczki Wysokogórskiej i Tatrzańskiej). Jest aktywnym wspinaczem, dokonującym przejść w Tatrach i górach Europy. Jeden z inicjatorów tzw. Porozumienia tatrzańskiego, oraz powstałej w jego wyniku Akcji Społecznej Tatry bez Młotka, którą kieruje i kordynuje w imieniu Zarządu Fundacji.

5. Wojciech „KANION” Grzesiok alpinista, instruktor wspinaczki, ratownik WOPR, trener outdoor. Medalista Akademickich Mistrzostw Polski w Koszykówce. Członek Zarządu Klubu Wysokogórskiego w Gliwicach. Współautor pierwszych wejść na przełęcze i szczyty w górach Tien-Shan. Autor nowych dróg wspinaczkowych na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej w rejonie Smolenia. Zdobywca Fitz Roy’a w Patagonii. Nominowany do prestiżowej nagrody „Kolosy 2007” za cykl podróży do Kirgizji i do nagrody „Kolosy 2008” za pierwsza w historii próbę opłynięcia jeziora Bajkał wpław.
6. Piotr Głowacki „Faraon ” viceprezes KW Katowice, wspina się zarówno w skałkach jak i w górach . Aktualnie realizuje autorski projekt “Korona Ziemi z rozrusznikiem” (rozrusznik serca ma od 1995r). Jego pasjami są ponadto podróże, żeglarstwo i fotografia. Wielotetni prezes a obecnie viceprezes Stowarzyszenia “Chałupa Chemików” prowadzącego schronisko turystyczne w Beskidzie Żywieckim. Członek Rady Fundacji od 25 maja 2014.

7. Urszula Głowicka

Bezpieczny Kazbek Fundusz im. Andrzeja Zawady Komu pomagamy