Bilety i program 16. KFG. Festiwal rusza 28 listopada!

05.11.2018

16. Krakowski Festiwal Górski rozpocznie się już za trzy tygodnie, 28 listopada – i potrwa, po raz pierwszy w historii – aż 5 dni. Program wydarzenia przedstawia się wyjątkowo ciekawie. Najwyższa pora zaopatrzyć się w bilety!

Kilka dni temu ruszyła sprzedaż karnetów i biletów na 16. KFG. Zakupu można dokonać za pośrednictwem systemu Ekobilet.pl lub na samym festiwalu. Można także wybierać między karnetem 5- i 3-dniowym lub biletami na pojedyncze dni. Wszystkie szczegóły znajdują się pod tym linkiem.

W tym roku krakowski festiwal potrwa dwa dni dłużej. Już w środę 28 listopada organizatorzy KFG zapraszają na wyjątkowy pokaz w Kinie Kijów. Czeka na Was 100-minutowa uczta z solistą wszech czasów, Alexem Honnoldem – czyli głośny obraz Free Solo (reż. Elizabeth Chai Vasarhelyi i Jimmy Chin). W kulisy przejścia przez Alexa Freeridera na El Capitanie wprowadzi widzów Konrad Ociepka – pierwszy wśród Polaków, który pokonał tę drogę klasycznie. Projekcja rozpocznie się o godzinie 20.00.

Z kolei w czwartek, tym razem w krakowskim Multikinie, odbędą się dwa seanse. Na początek Mountain w reżyserii Jennifer Peedom, a następnie The Holy Mountain Reinholda Messnera.

Wszystkie wspomniane dokumenty biorą udział w Międzynarodowym Konkursie Filmowym 16. KFG. Pełną listę zagranicznych obrazów znajdziecie TUTAJ.

Na stronie KFG znajduje się także szczegółowy program festiwalu i sylwetki tegorocznych gości.

Z materiałów prasowych Krakowskiego Festiwalu Górskiego

Publiczność fot Adam Kokot KFG